SAYA SUKA BLOG INI

INFO TERKINI

Tuesday, April 20, 2010

Dunia Facebook

Apa itu globalisasi?
Kita sekarang dalam arus globalisasi sama ada sedar ataupun tidak. Globalisasi ditakrifkan sebagai fenomena yang menjadikan dunia mengecil dari segi perhubungan manusia disebabkan kepantasan perkembangan teknologi maklumat.Dalam era globalisasi ini, dunia semakin dikecilkan ruangnya daripada yang asal. Jika dulu dunia ini seluas saujana mata memandang dan dipagari dengan sempadan-sempadan namun kini ia tidak berlaku lagi. Ledakan teknologi maklumat yang pesat merupakan medium utama agenda globalisasi ini.


Kini, kita tidak perlu untuk berjalan-jalan untuk mencari pasangan, tidak perlu bermandi keringat di bawah terik mentari demi mencari rezeki dan tidak perlu bersemuka untuk bergurau senda. Kita hanya melayari internet dalam keadaan yang nyamai dan selesa di bawah penghawa dingin. Sudah pasti anda semua sudah mempunyai FACEBOOK bukan? DUNIA FB semakin melanda, makan fb, tidur fb, gurau fb, bermain fb, dan semuanya FB........




DUNIA FACEBOOK





DAHULU........................



KINI....................

12 comments:

  1. Salam e-dekz,

    akak ni takde akaun fb, tapi anak2 ngan hubby ada. Tapi siang malam akak dok busy tolong menjaga they all punya kebun, cafe ngan ikan. Macam bisness juta2 je, hahahahaha

    ReplyDelete
  2. to aidah..
    salam...

    knape akak xbuat? hehehe..akak plak yg kena jga kebun, cafe ngan ikan diaorang...hehehe

    ReplyDelete
  3. c...farmville...sy xmain la....nanti jd cm cd....ketagih

    ReplyDelete
  4. heheee...

    macam2...dunia dah berubah!;)

    ReplyDelete
  5. saye memule main la gak...sekarang dah busan...xtejage dah ladang..hehehe

    ReplyDelete
  6. salam...
    memang kalakor la....tapi pak long tak pandai main berkebun tu...sekadar nengok jer..

    ReplyDelete
  7. haa ummiross pun pernah tengok anak ummiross main ni,kalau di luar bercucuk tanam mcm tu,dah lama kaya kan..

    ReplyDelete
  8. hehehe mesti empunye blog ney pom sama ek.. hahaha kantoi..

    ReplyDelete
  9. hehehe...dulu sy main..skrg dah bosan...

    ReplyDelete
  10. berkebun di alam maya...
    hahaha...
    main farmville... :D

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails